24 лютого путін оголосив так звану "спецоперацію", а насправді війну проти України. Проте впродовж війни риторика та цілі війни - постійно змінюються, що говорить або про незлагодженість кремлівського апарату, або нерозуміння того, що хоче "бункерний дідок".

Отже, в ніч на 24 лютого Володимир путін заявив, що мета "спецоперації" в Україні, це "захист людей які вісім років терплять знущання та геноцид з боку київського режиму".

Наступного дня, 25 лютого, МЗС РФ Сергій Лавров заявляв, що метою "спецоперації" в Україні є "звільнення українців від гніту та надання їм самим обирати своє майбутнє".

Після провалу бліцкригу, стало зрозуміло, що попередні заяви треба змінювати, тож 1 березня Сергій Шойгу, головнокомандувач збройних сил РФ, заявляв, що мета "спецоперації" в Україні - це ніщо інше, як "захист Росії від загрози з боку країн Заходу, які для боротьби з Москвою намагаються використовувати український народ".

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Через скільки днів, 5 березня прессекретар президента рф путіна Дмитро песков заявив, що мета — "забезпечення гарантій власної безпеки".

Путін знову згадав слово "геноцид" 18 березня. Він вирішив, що вбиваючи українців "позбавить людей від геноциду".

20 березня В'ячеслав Володін вказав метою спецоперації "врятувати людей та демілітаризовати Україну".

29 березня Шойгу вже нічого не говорив про погрози з боку країн Заходу, але метою "спецоперації" озвучив "звільнення Донбасу".

Пєсков 7 квітня заявив, що таким чином вони "запобігають третій світовій війні". 11 квітня Лавров заявив, що мета "спецоперації" в Україні - "покінчити з безоглядним розширенням та повним домінуванням США в світі". 12 квітня путін забув про денацифікацію, демілітарізацію, та зосередився на одній доступній для нього локації. З його промови виходить, що рф "хоче допомогти людям Донбасу".

Нагадаємо, раніше киянам розповіли, де в умовах війни оформити паспорт і вклеїти фото

Як повідомляв портал "Знай.ua", змінилися правила перетину державного кордону України. У Держприкордонслужбі пояснили деталі.

Також "Знай.ua" писав, що Медведчук звернувся до путіна і Зеленського, хоче себе обміняти.