У Херсонській області, частина якої була окупована російськими загарбниками ще в перші дні війни, мають намір провести псевдореферендум для створення так званої "ХНР" вже на початку травня. Про це повідомляє у Facebook уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

Людмила Денісова повідомила, що російські окупанти мають намір провести псевдореферендум для створення так званої "ХНР". За даними свідків у друкарні Нової Каховки почали друкувати "бюлетені", але очевидно, що результати "голосування" підготували заздалегідь.

Український мітинг в Херсоні. Фото: Youtube
Український мітинг в Херсоні. Фото: Youtube

"За інформацією свідків, у Друкарні міста Нова Каховка друкують "бюлетені" для проведення "референдуму". Очевидно, всі протоколи про результати "голосування" будуть підготовлені заздалегідь і завезені в обласний центр", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що російські загарбники мають намір провести "референдум" з 1 по 10 травня. Відомо про їх намір закрити Херсон на в'їзд і виїзд на цей період, а також відключити зв'язок.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Людмила Денісова підкреслила, що все одно провести "референдум" окупантам буде не просто, адже українці досі виходять на вулиці і скандують, що Херсон - це Україна.

Раніше Знай писав, "ракетні, бомбові та артилерійські удари": українцям показали, яким став стародавній Чернігів після тимчасового оточення.

Також ми писали, зневірений Володимир Путін ввів смішні санкції проти друга Зеленського Бориса Джонсона: "Безпрецедентні ворожі дії".

Нагадаємо, від 2500 до 3000: Володимир Зеленський розповів, скількох захисників втратила Україна з початку війни.