Президент України Володимир Зеленський озвучив втрати серед українських військових з початку російського вторгнення. За його словами Україна втратила від 2500 до 3000 захисників. Про це гарант розповів в інтерв'ю CNN.

Володимир Зеленський заявив, що з початку повномасштабної війни, 24 лютого втрати військовослужбовців в Україні становлять від 2500 до 3000 осіб. У той же час близько 10 тисяч українських захисників отримали поранення різного ступеня тяжкості, тому складно сказати, скільки з них виживе.

Володимир Зеленський. Фото: скрін youtube
Володимир Зеленський. Фото: скрін youtube

Президент України зазначив, що підрахувати кількість загиблих мирних жителів набагато складніше, адже деякі населені пункти досі перебувають під контролем російських окупантів.

Скрін, відео YouTube Зеленський
Скрін, відео YouTube Зеленський

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Про мирних жителів говорити дуже складно, так як південь нашої країни, де блокуються селища і міста - Херсон, Бердянськ, Маріуполь далі на схід, і район східніше, де знаходиться Волноваха, - ми просто не знаємо, скільки людей загинуло в тій зоні, яка заблокована", - розповів президент.

Варто відзначити, що втрати Росії в цій війні в рази вище. Так, за даними Генштабу, українські захисники знищили вже понад 20 тисяч російських окупантів.

Зведення. Фото: facebook / Генштаб
Зведення. Фото: facebook / Генштаб

Раніше інформаційний портал Знай писав, ЗСУ звільнили нові населені пункти на Херсонщині: окупанти зазнають поразки в жорстоких боях.

Також ми писали, США і Великобританія відреагували на застосування Росією невідомої речовини в Маріуполі: "притягнемо Путіна до відповідальності".

Нагадаємо, "Ворог-підступний і безжальний": Віталій Кличко розповів про наслідки бомбардування в Києві.