Жителям столиці та Київської області ще не радять повертатися до рідних домівок, зокрема й через велику кількість мін, вибухівок та розтяжок, які окупанти залишили після себе.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці МВС України.

Українські військові в Київській області змусили російських окупантів відступити, однак після них залишилося чимало небезпечних предметів. Вибухівка в автівках, розтяжки в будинках, нерозірвані снаряди та міни на дорогах.

Заміновані ділянки, фото МВС України
Заміновані ділянки, фото МВС України

За словами начальника Поліція Київської області Андрія Нєбитового, вже було зафіксовано низку трагічних фактів, коли нехтування застереженнями правоохоронців вартувала громадянам не лише здоров’я, а й життя. Зокрема на Гавронщині місцеві жителі зайшли до не обстеженого вибухотехніками будинку. У підвалі російські агресори залишили розтяжку, троє осіб отримали травми.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Заміновані ділянки, фото МВС України
Заміновані ділянки, фото МВС України

У Бучанському районі електрики прямували через село Наливайківка, й автівка наїхала на міну. Внаслідок вибуху водій та електромонтер отримали травми різного ступеню тяжкості. Обидва потерпілі нині госпіталізовані.

"На початку квітня 46-річний киянин віз матері медикаменти до Вишгородського району. На лісовій дорозі поряд з селом Феневичі чоловік підірвався на вибуховій пастці. Від отриманих травм загинув на місці", - сказано у повідомленні.

Заміновані ділянки, фото МВС України
Заміновані ділянки, фото МВС України

У поліції закликали усіх жителів Київської області бути обережними та не "мандрувати" в недосліджених спеціалістами зонах, а також стежити за дітьми та чітко дотримуватись інструкцій вибухотехніків.

Нагадаємо, "смердюча купа російського металобрухту": ССО України показали, як вони працюють в Донецькій області

Раніше Знай писав, не добрий ранок: окупанти запустили ракети по Києву, Миргороду та Полтаві, у Львові спрацювала ППО

Також Знай повідомляв, "кладовище знищених танків у Бучі": брутальні кадри з Київської області змушують холонути кров