Стало відомо про те, що прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо вчинив за прикладом американського президента, і назвав події в Україні не війною, а справжнім геноцидом.

Про це інформує NDTV.

Джастін Трюдо зазначив, що те, що відбувається в Україні ніщо інше, як геноцид, а Володимира Путіна слід притягнути до відповідальності за його військові злочини.

Володимир Зеленський і Джастін Трюдо / фото: сайт президента України
Володимир Зеленський і Джастін Трюдо / фото: сайт президента України

"Я вважаю, що абсолютно правильним, що все більше і більше людей говорять і використовують слово "геноцид" з точки зору того, що робить Росія, що зробив Володимир Путін" - йдеться в повідомленні канадського політика.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Чиновник став одним з перших світових лідерів, який публічно використовував термін "геноцид" щодо російського вторгнення в Україну.

Весь світ бачив бажання росіян атакувати мирних жителів, а також використання сексуального насильства в якості зброї. Це неприйнятно, і порушує всі міжнародні права.

"Це - військові злочини, за які відповідальний Путін. Це - злочини проти людяності", - підсумував Канадський прем'єр.

Такої ж думки і американський президент Джо Байден.

Макрон і Зеленський, скріншот: YouTube
Макрон і Зеленський, скріншот: YouTube

Французький же лідер Макрон, у якого зараз в розпалі президентська гонка вирішив не називати це геноцидом. Крім того, він назвав росіян і українців братнім народом, за що отримав сильний осуд від Володимира Зеленського.

Володимир Зеленський, фото ОП
Володимир Зеленський, фото ОП

"Я обов'язково, зроблю все можливе, щоб обговорити з ним це питання. Якщо не сьогодні, то завтра, коли він знайде час", - додав український президент.

Нагадаємо, що Дмитро Кулеба показав, як прихистив Маріка: довелося посунутися Густаву і Бенджі

Раніше повідомлялося, що россіяни продовжують стягувати техніку і "добрива": Генштаб ЗСУ на 50 добу війни показав, як провалюється план Путіна

Також, вони точно під чимось: після війни кадирівців зі світлофором, вони взялися за невидимок