У росії ще достатньо зброї, щоб продовжувати війну в Україні протягом року. Втім, зосереджувати сили кремль буде на східних і південних регіонах. Такою думкою поділився один з найвпливовіших журналістів-розслідувачів Христо Грозєв з групи Bellingcat. Про це він розповів в інтерв'ю виданню BBC.

Війна в Україні, розв'язана кремлем може тривати протягом року, однак зосереджувати сили Росія буде на південних і східних територіях. Перебіг війни буде залежати від внутрішньополітичного чинника у рф, а результат визначиться в найближчі дні і тижні. Христо Грозєв зазначив, що на даний момент багато залежить від здатності Збройних сил України захищатися і припиняти спроби ворога прорватися.

Російські окупанти. Фото: скрін youtube
Російські окупанти. Фото: скрін youtube

Також журналіст додав, що для продовження активного наступу Росії необхідно організувати мобілізацію або якимось іншим шляхом заповнити запаси живої сили. Відзначається, що кремлю потрібно ще близько 150-200 тисяч солдатів, крім тих, що вже задіяні у війні.

ЗСУ. Фото: скрін youtube
ЗСУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"З військової точки зору РФ може продовжити цю війну, але вже не в бік Києва і Західної України, а тільки на території сходу і півдня. Але навіть заради цього їй доведеться організувати мобілізацію або якимось іншим способом додати до тих військовослужбовців, які є зараз, ще не менше 150-200 тисяч",- зазначив журналіст.

Раніше Знай писав, Юрій Горбунов зробив для воїнів ЗСУ те, що вміє найкраще і навіть без Осадчої: "Їм так не вистачає".

Також ми писали, Володимир Зеленський запропонував віддати Путіну Медведчука в обмін на полонених українців: "Ось такий вояка".

Нагадаємо, волонтер вижив після розстрілу і розповів, що творилося в окупованому селі: "Зробив вигляд, що не дихаю".