Волонтер Андрій Вербицький розповів, що йому довелося пережити після того, як потрапив у полон до російських окупантів у селі Мотижин на Київщині. Своєю історією чоловік поділився з журналістами проєкту "ОЧІ", які опублікували відео на своїй сторінці в facebook.

Волонтер Андрій Вербицький разом зі своїм другом Романом возили гуманітарну допомогу в село Мотижин, яке перебувало в окупації. В один день їх зупинили російські загарбники і почали забирати з автомобіля їжу, викидаючи при цьому дитячі памперси та інші речі. Потім чоловіків зв'язали і привезли на місце своєї дислокації, де помістили волонтерів в невелику яму.

Андрій Вербицький. Фото: скрін youtube
Андрій Вербицький. Фото: скрін youtube

Андрій Вербицький зазначив, що росіяни по черзі їх витягали з ями, а потім били і запитували, де позиції українських військових. Також чоловіків водили в ліс і змушували копати могилу, в якій когось потім поховали.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

"23 числа вони нас вранці дістали повели до будинку, повалили, почали бити прикладом в голову, по ліктях, ногах. Прострілювали руки, ноги", - поділився Андрій.

Андрій Вербицький зміг вижити після всіх тортур і знущань, але отримав 5 наскрізних поранень і перелом ноги. Його друга Романа застрелили в голову.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, легендарний сержант "Балу" перед героїчною загибеллю забрав за собою 10 окупантів: "Завжди усміхнений".

Також наш портал інформував, США і Великобританія відреагували на застосування Росією невідомої речовини в Маріуполі: "Притягнемо Путіна до відповідальності".

Крім того, наш портал повідомляв, що з Маріуполя в Росію і "ДНР" примусово вивезли персонал і пацієнтів лікарні: злодіяння ворога потрапили на камеру.