У мережі розповіли історію двох братів з Росії, які загинули у війні. Вони були на боці України, і боролися проти своїх співвітчизників.

Про це стало відомо завдяки новому сюжету порталу Громадське, де розповіли історію рідних братів. Вони не могли дивитися спокійно на те, як їх уряд розв'язує війну проти України, тому прийняли рішення відправитися на фронт.

Леоніду Бутусіну було 20 років, а Роману 24. У 2021 році вони боролися зі злом на Донбасі, в лютому на Чернігівщині, а в березні на жаль загинули.

Сім'я Бутусіних, фото: Громадське
Сім'я Бутусіних, фото: Громадське

Переїхали з росії

Близько 8 років тому в селі Грабівці, що в Івано-Франківській області, з'явилися нові жителі. Сім'я у складі матері, батька і 9 дітей переїхали з Росії, так як не могли перебувати в країні-агресорі. Навіть незважаючи на те, що це була колись їхня батьківщина. До слова, тут у них народилося ще троє діточок.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Ми сюди переїхали не стільки через любов до України, скільки через любов до справедливості. Якби на місці України була інша країна, ми б вчинили так само", — додає Олег Бутусін.

Сім'я Бутусіних, фото: Громадське
Сім'я Бутусіних, фото: Громадське

Не було жодної інформації

Чоловік на початку березня брав участь у боях у Київській області. 9 березня зник зв'язок з синами, і на наступний день від відправився в Лукашівку, так як знав, що вони знаходяться там. Потрапити в село не зміг, так як вона вже була окупована росіянами.

"Не було інформації, що хлопці ще живі, або в полоні. Олег пробував кілька разів заходити в село, але до Лукашівки не було підходу з лісу або лісопосадок. Коли він пішов полем, йому Назустріч вилетів дрон і поїхав БМП" - розповідається.

Сім'я Бутусіних, фото: Громадське
Сім'я Бутусіних, фото: Громадське

Тіла синів вдалося знайти лише 2 квітня, після звільнення даного селища. Хлопці билися до останнього, однак, на жаль загинули.

Сім'я Бутусіних, фото: Громадське
Сім'я Бутусіних, фото: Громадське

Батько збирається на фронт

Попрощалися з ними в Калуші. Батько, хоч і убитий горем, але обіцяє обов'язково повернутися на фронт разом з 18-річним сином Григорієм. Вони хочуть разом домогтися перемоги, щоб бути впевненими в тому, що Леонід і Роман загинули не дарма.

Сім'я Бутусіних, фото: Громадське
Сім'я Бутусіних, фото: Громадське

"Допомагає віра в перемогу, ми впевнені, що переможемо, тому що переконалися, що ворог не такий страшний і сильний, як його малюють. І їх літаки і вертольоти падають кожен день, і їх танки дуже добре горять, їх люди активно здаються в полон, а багато професійних бойових підрозділів розбиті" - підсумував батько.

Нагадаємо, що захисники Маріуполя потужно звернулися до українців, триматимуть оборону до останнього

Раніше повідомлялося, що вдруге в історії: Папа Франциск зустрінеться з Патріархом Кирилом, який благословив війну в Україні

Також, в Росії "протиугінні" кліпси вже вішають навіть на консерви і масло: санкції тільки на користь