Співробітники Чорнобильської АЕС розповіли про роботу під час окупації станції рашистами, і на що доводилося йти заради безпеки людства.

Окупанти рф захопили Чорнобильську АЕС з перших днів вторгнення. Українських захисників взяли в полон, і ймовірно, вивезли. А ось інженерам і техперсоналу дозволили підтримувати функціонування АЕС. Про це пише ВВС.

ЧАЕС. Фото: YouTube
ЧАЕС. Фото: YouTube

Співробітники постійно намагалися пояснити оркам, як функціонує станція і чому її роботу необхідно підтримувати.

Коли на станцію три дні не подавалася Електрика, інженер Валерій Семенов щосили намагався знайти паливо для підтримки роботи генератора.

Популярні новини зараз
Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Він розповідає, що крав бензин у російських військових, щоб генератори продовжували працювати.

Начальник відділу радіаційної безпеки станції Олександр Лобада підкреслив, що у випадку, якби була втрачена електроенергія, це могло обернутися катастрофою світового масштабу.

Зона ЧАЕС. Фото: Youtube
Зона ЧАЕС. Фото: Youtube

У разі зупинки постачання електрики, міг статися викид радіоактивних речовин. Масштаби цього неможливо уявити.

Всі боялися не тільки за своє життя, а й за те, що станеться, якщо не буду стежити за заводом, — могла трапитися трагедія для людства.

Відомо, що після окопів у рудому лісі, солдати підхопили велику частку радіації, та імовірно захворіють на променеву хворобу.

Нагадаємо, раніше українські нацгвардійці повністю взяли під контроль ЧАЕС.

Як повідомляв портал "Знай.ua", над Чорнобильською АЕС знову підняли український прапор

Також "Знай.ua" писав, що окупанти захопили радіацію і покинули раніше захоплену ЧАЕС.