Напередодні під час візиту до Києва глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен передала президенту Володимиру Зеленському опитувальник для надання Україні статусу кандидата в ЄС.

При цьому вона ніяких гарантій вступу України до Євросоюзу не дала і уточнила, що перед нашою країною "лежить дуже великий шлях відновлення".

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та Верховний представник ЄС Жозеп Боррель їдуть до Києва
Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та Верховний представник ЄС Жозеп Боррель їдуть до Києва

Зараз же стало відомо, що Україна очікує надання статусу кандидата на вступ до ЄС у червні. Про це у себе в Twitter написала віце-прем'єр з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина:

"Ми вже виконали велику підготовчу роботу, тому готові діяти швидко. Очікуйте отримання статусу кандидата в червні".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Водночас заступник керівника офісу Президента України Ігор Жовква розповів, що Україні залишилося подати до Європейської комісії орієнтовно 30% інформації для отримання статусу кандидата на членство в Євросоюзі.

Йшлося про те опитувальника, який Урсула фон дер Ляйен передала Володимиру Зеленському.

"Опитувальник істотно менше. Це книга на 40 сторінок питань. Опитувальники попередніх країн були набагато більше - до чотирьох тисяч сторінок",- сказав Ігор Жовква в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Нагадаємо, що глава країни ЄС вимагав від Володимира Зеленського докази, що різанина в Бучі - не постановка України.

Раніше ми повідомляли, що дипломат ЄС Жозеп Боррель відреагував на події в Краматорську: росія відповідальна за ще десятки смертей.