Сухий пайок використовується коли нема прив'язки до польової кухні, таку їжу їдять в окопах, і він розрахований на добу.

Про те, як харчуються українські захисники у польових умовах дізнавалися кореспонденти ВВС, які побували на сході України ще до війни, репортаж вийшов на Youtube.

Особливістю українських сухпайків є рідка страва на обід, це може бути або борщ, або супи. Сухпайки розфасовані у спеціальних пластикових цупких пакетах. Там є каша, суп, джем та печиво, а також цукор та чай. Також можна знайти у деяких наборах жувальну гумку та цукерки.

Щоб розігріти сухпайок, слід мати трохи води та хімічний елемент. Треба покласти пакет з супом чи кашею у окремий пакет в якому відбудеться реакція з виділенням великої кількості тепла.

Популярні новини зараз
Клієнти на межі бунту: ПриватБанк стягує комісію за відсутність операцій по карті Всі посилки блокуватимуть: Нова пошта вводить жорсткі обмеження з червня Чоловікам після 50 приготуватися: кого мобілізують уже з червня Перерахунок пенсій: у кого та на скільки зростуть виплати
Показати ще

Після того, як їжа розігрілася, сухпай перетворився на справжню зупу та кашу м'ясом, якими не гребували їсти навіть коти.

"Смачно та нормальна їжа у польових умовах, можна вгамувати не просто голод, а зарядитися енергією та набратися сил, щоб виконувати проблем", - підсумував журналіст, який знімав пробу з обіду сухпайку.

Також стало відомо, що з інших країн надходять інші сухпайки для захисників.

Репортаж зняли за два дні до повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, раніше українець "Цар" розповів, заради чого віддав 6 років життя ЗСУ.

Як повідомляв портал "Знай.ua", віллу Володимира Соловйова підпалили в Італії, вже не перше попередження.

Також "Знай.ua" писав, що бійці ЗСУ показали, як випалюють російські танки за допомогою Javelin.