Стало відомо про те, що російські окупанти в Маріуполі почали спалювати тіла загиблих жителів міста. Намагаються приховати свої злочини від усього світу.

Про це розповіли в Маріупольській міській раді.

Спочатку передбачалося, що вони привезли з собою мобільні крематорії для того, щоб спалювати своїх військових, і тим самим приховуючи втрати.

Насправді, у них була зовсім інша тактика. Як зазначили в Маріупольській міській раді, російські окупанти почали спалювати загиблих жителів міста.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

У передмісті Києва вони не встигли цього зробити, так як почали збігати, і тіла просто валялися на вулицях міста. Мабуть, щоб не повторювати своїх помилок, вони вирішили позбутися тіл у Маріуполі.

"Всю брудну роботу росіяни залишили для колаборантів. Очевидці повідомляють, що рашисти залучили до спеціальних бригад зачистки місцевих і терористів "днр", – сказано в повідомленні.

Маріуполь. Фото: medium.com
Маріуполь. Фото: medium.com

За попередніми даними і оцінками, в місті вже більше 5 тисяч загиблих, але, враховуючи руйнування і тривалість блокади, це число буде вимірюватися в результаті десятками тисяч. Це справжній геноцид, який був створений російськими військовими, а також їх керівництвом. Вони за це ще заплатять.

Буча. Фото: Instagram
Буча. Фото: Instagram

Раніше радник ОПУ Михайло Подоляк вже висловлювався з приводу мобільних крематоріїв:

"Російські солдати заходили в Україну з військовим оркестром і колонами Росгвардії. Але за ними завжди слідували мобільні крематорії. Навіщо брати крематорії, якщо не віриш в опір? Тепер зрозуміло-щоб приховати військові злочини. Це не помилка виконавця. Це спланований геноцид", - написав він.

Нагадаємо, що Віталій Кім заявив про різку зміну настроїв у Миколаєві після звірств рф у Бучі

Раніше повідомлялося, що россійські пропагандисти видають українських мирних жителів за полонених ЗСУ: правду не приховати

Також, в світі почали фіксувати зниження смертності від коронавірусу: за тиждень на 43%