На Сумщині рашисти закатували молодого спортсмена, рекордсмена України Сергія Проневича. Декілька днів над хлопцем знущалися у підвали пожарної частини, а потім вбили.

За словами мами, Сергій почав бігати ще у 8 класі, а у 2019 році ввійшов до "Книги рекордів України", бо пробіг 42 км у повній військовій екіпіровці. Про це повідомила Лана Вєтрова, керівник Нацреєстру Рекордів України у своєму Facebook.

Сергій Проневич мешкав у селі Боромля на Сумщині, після того, як росія вдерлася своїми ракетами та військами в Україну, Сергій пішов у тероборону, та був у розвідці. "Розповідав, де їхні танки, та загони стоять", - розповідає мати загиблого.

12 березня звʼязок із ним зник, а згодом стало відомо, що його закатували і вбили російські загарбники неподалік Тростянця.

Проневич Сергій. Фото: Facebook
Проневич Сергій. Фото: Facebook

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Його тіло було знайдено вже після визволення Боромлі, через тиждень після зникнення.

Проневич Сергій. Фото: YouTube
Проневич Сергій. Фото: YouTube

За словами Лани Вєтрової, до Національного Реєстру Рекордів у 2019 році був внесений його неперевершений рекорд – у повній військовій амуніції Сергій пробіг марафонську дистанцію за 4 години 36 хвилин.

Проневич Сергій. Фото: Facebook
Проневич Сергій. Фото: Facebook

Односельчани з теплотою згадують Сергія, який планував зробити дитячий майденчик та зону відпочинку для друзів та знайомих. Мати показала, що Сергій посадив наприкінці городу сосни, бо дуже любив природу. Репортаж, можна переглянути на Youtube.

Нагадаємо, раніше українець знайшов російських строковиків "з Кавказу" і змусив вивчити гімн України.

Як повідомляв портал "Знай.ua", російська поліція змусила зняти прапор України, який вивісила пенсіонерка

Також "Знай.ua" писав, що кримчанин порвав паспорт рф і прийшов захищати Україну.