Туреччина готова допомогти Україні, і має намір виділити судна для організації евакуації населення з Маріуполя морем.

Про це заявив у суботу міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар, повідомляє Anadolu Agency.

Так, стало відомо, що Туреччина готова виділити судна для організації евакуації цивільних осіб і поранених з Маріуполя по морю.

Хулуси Акар
Хулуси Акар

Акара також розповів про активні контакти з рф і Україною з питання безпечного виходу турецьких суден з українських портів. А що стосується мінної загрози в Чорному морі, то за даними міністра проблем для судноплавства немає.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

"Готовність Анкари підтримати процес евакуації була доведена до відома військового аташе рф в Туреччині, запрошеного в наше оборонне відомство. Схожа ініціатива передана російським інстанціям і по лінії військового аташе Туреччини в Москві. Ми також координуємо свої зусилля з українськими інстанціями по лінії військового аташе в цій країні", - наводить видання слова Акара.

До того ж Хулусі Акар зазначив, що Туреччина має намір продовжувати постачання гуманітарної допомоги українському народу.

Маріуполь. Фото: скрін youtube
Маріуполь. Фото: скрін youtube

Зазначимо, що за підсумком першого місяця війни найгарячішою точкою на карті України став Маріуполь, адже окупанти повністю його оточили, і безжально бомбили мирне населення міста.

Нагадавши, командування полку "Азов" спростувало чутки про втечу з Маріуполя

Раніше Знай писав, молода мама з Маріуполя навіть з дитиною на руках захотіла залишитися: "вони прекрасно знали"

Також Знай повідомляв, 16-річна Катя залишилася сиротою і втекла з Маріуполя з братом на руках: "трупи так смердять, вони там скрізь"