Німеччина має намір дати гарантії безпеки Україні. Однак заявила, що війна продовжується і до прориву в мирних переговорах ще не дійшли.

Таку заяву зробила глава МЗС Німеччини Анналена Бербок в ефірі ARD.

Анналена Бербок зазначила, що наразі Україна бореться не тільки за власну свободу і за свободу своїх людей, але також за свободу Європи. Саме тому Німеччина готова надати Україні гарантії безпеки.

Анналена Бербок

"Тому ми дали чітко зрозуміти, що у всіх сферах, де ми можемо надати підтримку, так щоб не створити загрозу перенесення цієї війни на інші європейські країни, надаємо підтримку на сто відсотків. Звичайно, ми робимо це, дивлячись на мирні переговори, дивлячись на майбутнє України. Ми на сто відсотків на їхньому боці. І коли необхідні гарантії, то Німеччина також буде брати участь і дасть гарантії", - сказала вона.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще


Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок зазначила, що наразі переговори між Україною та росією не на тому рівні, щоб можна було чекати прориву в мирних домовленостях.

"Російський президент уявляє собі, що він може мати право вето щодо безпекових інтересів України. Але про це не може бути і мови. Україна є вільною країною і має такою залишитися в майбутньому", - заявила Бербок.

Нагадаємо, Великобританія готова бути одним із гарантів безпеки України: "Хочемо будь-яким способом допомогти закінчити війну"

Раніше Знай писав, російських солдатів на війну в Україну відправляє комісар родом з Київщини: у ЗСУ показали зрадника. Проти України воює уродженець Київщини.

Також ми писали, у Туреччині поставили крапку на російських питаннях Криму і Донбасу: "слід придумати інші ідеї". У Туреччині прокоментували примхи російської сторони.