Російських солдатів з радіаційним опроміненням везуть до Гомеля з Чорнобильської зони, про це повідомив член громадської ради у Державному агентстві України з управління зоною відчуження, Ярослав Ємельяненко.

На сторінці у Facebook Ярослав Ємельяненко повідомив, що чергова порція російських солдатів поїхала на лікування та дослідження у Гомельський Республіканський науково-практичний центр радіаційної медицини та екології людини.

"Чергову партію опромінених радіацією російських терористів, що захопили Чорнобильську зону, сьогодні привезли в білоруський центр радіаційної медицини у Гомелі. Накопалися окопів в Рудому лісі, суки? Тепер живіть із цим залишок свого короткого життя. Є правила поводження з цією територією. Вони обов'язкові для виконання, бо радіація це фізика — вона працює без урахування статусів чи погонів. При наявності мінімального інтелекту у командування чи солдатів, можна було уникнути цих наслідків. Країна мавп", - написав емоційно Ємельяненко.

Окупанти в ЧАЕС. Фото: Youtube
Окупанти в ЧАЕС. Фото: Youtube

Він також додав до допису повідомлення білоруських ЗМІ, у яких йдеться що у Гомель приїхали близько 7 медичних ПАЗів до Республіканського науково-практичного центру радіаційної медицини та екології людини.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"По фотографії видно, що у машинах люди. Зазначимо, що до цього центру на регулярній основі привозять російських солдатів", - йдеться у повідомленні.

Імовірно, опромінених солдатів російської федерації будуть використовувати, щоб доводити фейки про біологічну та ядерну лабораторії на українських землях, адже будь-яку інформацію, фейкометчики намагаються перевернути з ніг на голову, щоб виправдати свої дії.

Нагадаємо, раніше блогер-окупант "хайпанув", опинившись в полоні у воїнів ЗСУ.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українська армія знищила командування полку, винного в Іловайському котлі 2014 році.

Також "Знай.ua" писав, що російські пропагандисти "підсунули" Олександра Зінченка полку "Азов".