Михайло Подоляк запевнив, що вже підготовлені документи, щоб відбулася зустріч Зеленського і Путіна.

"Пакет документів вже готовий. Ми можемо вже виходити на підготовку зустрічей президентів. Безумовно, ми хочемо це зробити якомога швидше", - заявив в інтерв'ю дипломат.

У цьому пакеті не тільки питання стосуються договору про гарантії безпеки, але і пакет документів для зустрічей президентів. За словами Подоляка, це необхідно зробити якомога швидше.

Михайло Подоляк. Фото: Youtube
Михайло Подоляк. Фото: Youtube

Також Подоляк заявив, що на цих переговорах, які були найпродуктивнішими, вдалося досягти дієвих гарантій, гарантій безпеки.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Це на практиці, коли ми можемо отримати підписані юридично вивірені багатосторонні гарантії від країн-гарантів, куди будуть входити кращі армії на сьогодні світові армії, на юридичному рівні. І на рівні цих гарантій будуть укладені гарантії в разі виникнення подібних ситуацій, в тому числі війни, як вони будуть реалізовувати ці гарантії.

Це і зброя, і консультації, тобто ми не будемо перебувати в такій ситуації, в якій ми опинилися 24 лютого 2022 року.

У своєму Twitter Подоляк підкреслив вкотре, що безумовні гарантії безпеки для України, припинення вогню, ефективні рішення гуманітарних коридорів і гуманітарних конвоїв, дотримання сторонами правил і звичаїв війни - головні пріоритети на даний момент для дипломатичної місії.

Нагадаємо, раніше французька мережа спорттоварів Decathlon заявила про припинення роботи магазинів в росії.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Лондоні відбулася поминальна служба на честь принца Філіпа

Також "Знай.ua" писав, що жителька Маріуполя розповіла, як їй вдалось вирватись з окупованого міста, та які жахи прийшлося пережити.