Стало відомо про те, що в Харкові російські окупанти обстріляли архітектурну пам'ятку. Знищують все на своєму шляху, і звинувачують у цьому українців.

Про це повідомили у Державній службі України з надзвичайних ситуацій у соціальній мережі Facebook.

Як відомо, росіяни, обстрілюючи Харків, пошкодили колишню пожежну частину, яка стояла там з 1887 року. Це була архітектурна пам'ятка міста, і має історичну цінність.

Обстріли в Харкові, фото: скріншот
Обстріли в Харкові, фото: скріншот

На даний момент рятувальники розбирають завали, і роблять все можливе для того, щоб воно не почало далі розвалюватися.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

"Пожежна частина була побудована в 1887 році і має статус пам'ятки архітектури місцевого значення. В результаті обстрілу будівля станції отримала серйозні пошкодження", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому ввечері 28 березня.

Обстріли в Харкові, фото: ДСНС
Обстріли в Харкові, фото: ДСНС

Варто відзначити, що Харків постраждав від російських бомбардувань чи не сильніше за всіх, і в перші дні авіаудари там не припинялися. Люди змушені були цілодобово сидіти в підвалах, так як на вулицях було небезпечно.

Обстріли в Харкові, фото: ДСНС
Обстріли в Харкові, фото: ДСНС

Мер міста Ігор Терехов розповів, що зараз вже почали працювати над планом відновлення міста, і буде застосований абсолютно новий підхід.

"Я не хочу, щоб у нас з'явилися "коробки". Це буде абсолютно нова філософія будівництва, починаючи від енергозбереження, котелень на дахах, свердловин, які повинні бути в кожному мікрорайоні, і закінчуючи глибокими підземними паркінгами, які будуть бомбосховищами", — розповів Ігор Терехов.

Обстріли в Харкові, фото: ДСНС
Обстріли в Харкові, фото: ДСНС

Нагадаємо, як отримати компенсацію за комунальні послуги-повна інструкція для тих, хто прийняв переселенців

Раніше повідомлялося, що в Росії військові похвалилися "успіхами" в Чорнобаївці: не хочуть ганьбитися в 13-й раз

Також, зараз працюють санкції проти Росії, поки воїни ЗСУ захищають наші землі