З Росії просочився документ з метою зняти пропагандистські відео з метою дискредитації ставлення українських військових до військовополонених.

Анонімна група хакерів показала документ, який засвідчує підготовку до дискредитації ЗСУ щодо ставлення українських військових до полонених рф. У документі йдеться, що спеціальним наказом виконуючого обов'язки Міноборони рф Булгакова, підготувати та відзняти відеоматеріал, з метою висвітлення жорстокого ставлення до військовополонених.

Простими словами, виконуючий обов'язки міністра оборони через побоювання, що багато військовослужбовців рф безкарно здаються в полон, щоб перестати виконувати свої обов'язки, наказав розробити та розповсюдити серію відеоматеріалів з демонстрацією нелюдського поводження військовослужбовців ВСУ, та нацформувань на території України, під час зйомок брифінгів військовополонених. Також у наказі йдеться про спростування факту, що у "спцоперації" беруть участь строковики.

Наказ Міноборони рф. Фото: Twitter
Наказ Міноборони рф. Фото: Twitter

У другому пункті документу йдеться про те, щоб створити не лише відео, але й графічні фейки, які б демонстрували докази "підставних осіб" під час зйомок брифінгів з полоненими рф.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Також йдеться про те, щоб інформаційно підкріпити фейки посиланням на Женевську конвенцію про ставлення до військово полонених.

Наказ Міноборони рф. Фото: Twitter
Наказ Міноборони рф. Фото: Twitter

Нагадаємо, раніше у кафе та ресторанах рф почалися серйозні проблеми з поставками.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Іван Лісовий та Георгій Зантарая доставили медикаменти до Вишгорода.

Також "Знай.ua" писав, що мер Ірпеня заявив, що воїнам ЗСУ вдалося очистити місто від окупантів.