Триває 32 день героїчного опору українського народу військовому наступу росії. Рф продовжує вести повномасштабну збройну агресію проти України. За місяць війни ворог зазнав важких втрат. Незважаючи на це, військово-політичне керівництво окупантів не відмовляється продовжувати вчиняти злочинні діяння.

Але Україну бережив Бог і за неї ввступає весь світ, а тому і позитивні новини не змусили себе довго дати.

Радник ОП України Зеленського Олексій Арестович заявив, що захоплення Києва, Харкова, Одеси не буде.

"Росія протягом тижня-двох виведе війська з Київської та Харківської областей і перекине їх на Донбас. Вони зрозуміли, що не вийде взяти великі міста, оголосили про завершення першої фази "спецоперації" і початок Другої - "звільнення Донбасу". У них тепер три завдання: оточити наші війська в зоні ООС, повністю окупувати Маріуполь і утримати Південь. Якщо вони Херсон втратять, то обрушиться вся їх Маріупольська окупація. І це все",- коментує народний депутат України.

Фото: соцмережі Арестович
Фото: соцмережі Арестович

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також цю інформацію, принаймні щодо столиці України, підтверджують і слова міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського. Про це повідомляє Урядовий портал.

Глава МВС заявив, що навколо Києва зараз спостерігається позитивна динаміка оперативної ситуації.

"Я можу тільки прокоментувати позитивну динаміку навколо Києва, і чекаю разом з усіма жителями столиці, з іншими містами, перемоги на цій ділянці",- сказав Денис Монастирський в ефірі телемарафону.

Міністр підкреслив, що країна не тільки тримається, але і в багатьох місцях переходить в контратаку.

Денис Монастирський, скріншот: YouTube
Денис Монастирський, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що Білоруський батальйон імені Кастуся Калиновського увійшов до складу ВСУ: добровольці склали присягу.

Раніше ми повідомляли, що пес Патрон допомагає українцям боротися з російськими окупантами: вже знешкодив 90 хв.