За підрахунками аналітиків, сьогодні в розпорядженні української армії приблизно на 43 танки більше, ніж місяць тому до початку повномасштабного вторгнення.

Про це пише видання Forbes.

Так, починаючи з 24 лютого ЗСУ втратили приблизно 74 танки. У той же час, згідно з даними з відкритих джерел, наші бійці змогли захопити 117 одиниць російської техніки. Однак, фахівці вважають, що реальне число набагато більше. Тобто українська армія вийшла в плюс, не випустивши жодного нового танка і не знявши якоїсь старої машини зі складу.

Водночас, скільки з викрадених танків та іншої техніки, буде придатно до подальшого використання, поки не зрозуміло.

Рашисти, у свою чергу, відібрали у ЗСУ 37 танків. Цього ніяк не вистачить, щоб покрити втрати в 274 одиниці на цій війні.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Аналітики видання вважають, що така статистика говорить про неготовність російської армії до війни високої інтенсивності проти рішучого ворога. Також не на користь росії грає відстань. РФ доводиться перекидати техніку через тисячі кілометрів. При цьому актуальними залишаються ризики, що у передових підрозділів закінчаться боєприпаси і паливо.

ЗСУ ж користуються перевагою «внутрішніх рубежів». За рахунок того, що бої проходять навколо великих міст і їхніх баз, в українських танків набагато менше шансів залишитися без палива.

Нагадаємо, що український пенсіонер викрав у окупантів автомобіль зі зброєю і передав ЗСУ.

Читайте також, що на Миколавщині сміливий 78-літній українець підпалив ворожий "Град" бандеро-смузі.