Збройні сили України визволили від російської окупації село Малинівка в Запорізькій області. Зараз наші військові проводять зачистку.

Про це у своєму відеозверненні заявив голова Малинівської територіальної громади Володимир Шиш.

За його словми, до громади входить п’ять великих та вісім менших сіл. До сьогодні три з п’яти крупних населених пунктів ОТГ залишалися під контролем окупантів - Любимівка, Новозлатополь і Малинівка. Останній зранку українські бійці змогли звільнити. Зараз в селі продовжується зачистка нашими військами.

Окрім цього, Володимир Шиш розповів про обстановку в громаді. За його словами ситуація нині критична, близька до гуманітарної катастрофи. Окупанти скрізь поставили блокпости і нікого не пускають в села. Як результат, люди громади залишаються без хліба та іншої їжі, без води і ліків, без пенсій. Дуже страждають люди, які потребують інсуліну.

«Коли наші люди виїжджали із Малиновки до Запоріжжя, із того жах, їх почали в догонку обстрілювать. При цьому було поранено 14-річну дівчинку, 4-річного хлопчика, жінку осколком…» - розповідає голова громади.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Володимир Шиш додає, що жителям Малинівської ОТГ треба допомога. Бажано організувати гуманітарний коридор, щоб усі охочі могли виїхати. Особливо це стосується людей з тяжкими захворюваннями.

Незважаючи на це, зазначив Володимир Шиш, місцеві не втрачають бойового настрою.

Нагадаємо, канадський снайпер Валі показав зброю, яку підготував для російських нелюдів.

Читайте також, що українці голіруч проганяють російських окупантів з рідних міст.