Війна це неабияке випробування, багато людей не лише втрачають свої домівки, втрачають рідних людей, але й розлучаються.

Психолог Ірина Тичина розповіла, чому так відбувається, та чи можна цьому зарадити. Інформацію розмістили на порталі "Психологічна підтримка".

Міцні подружні стосунки зазвичай ґрунтуються на багатьох важливих речах, серед яких — кохання, взаєморозуміння, підтримка та довіра один до одного. Під час війни важко будувати нормальну комунікацію з іншими людьми, проявляти терпимість і розуміння. Це позначається на людських стосунках, а інколи навіть призводить до їхнього руйнування.

Що ж може бути причиною?

На думку психолога, причиною розриву може стати відсутність емоційних ресурсів для виявлення почуття, в період стресу. "У стресових умовах стає важко проявляти це почуття, робити маленькі та великі добрі вчинки для своєї другої половини", - зазначає Ірина.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Також під час війни стає зрозумілим, що є головним, а що другорядним у житті. Починають цінуватися речі, про які ми навіть не замислювалися в мирний час. Інколи ці речі - різні для подружніх партнерів і точок дотику немає. Різні пріоритети цілком можуть стати причиною для кардинальних зміін.

Ще однією причиною розриву стосунків може бути різне переживання стресу.

"Зруйнувати стосунки може й різна реакція на стрес. У когось ледь підвищився рівень тривоги, а в іншої людини вже паніка. Хтось думає, як швидше опинитися в безпечному місці, а хтось готується до захисту. Різна реакція та розбіжності у переживаннях заважає подружжю об’єднатися, підтримати один одного, щоб разом пережити ці складні часи".

Нагадаємо, раніше ми писали, як подолати паніку і злобу - прості вправи, які повернуть відчуття "тут і зараз".

Як повідомляв портал "Знай.ua", Марина Боржемська показала українцям, як зігріти м'язи у бомбосховищах

Також "Знай.ua" писав, що росії прогнозують дефолт вже зовсім скоро.