Президент України Володимир Зеленський вперше в історії звернувся до парламенту і народу Японії. Відео свого звернення гарант опублікував на сторінці в соцмережі facebook.
Вперше в історії президент України Володимир Зеленський звернувся до народу і парламенту Японії. Він зазначив, що напад рф на Україну показав, що весь світ проти війни і виступає за мирне існування і розвиток.

Володимир Зеленський, фото: скріншот з відео
Володимир Зеленський, фото: скріншот з відео

"Коли Росія зруйнувала мир для всієї України, ми відразу побачили, що у світі по-справжньому проти війни, за свободу, безпеку і гармонійний розвиток кожного народу. Японія стала лідером такої позиції в Азії", - зазначив Зеленський.
Окремо президент згадав про ситуацію на Чорнобильській АЕС, яку захопили росіяни. Він заявив, що окупанти використовують станцію і 30-кілометрову зону навколо неї для підготовки нових атак. Зеленський закликав японців продовжувати тиснути на Росію, підтримувати санкції, ввести ембарго на торгівлю з РФ, а також відмовитися від співпраці з російськими компаніями.

Звернення Зеленського до японців. Фото: скрін youtube
Звернення Зеленського до японців. Фото: скрін youtube

"Звернувся до політиків і народу Японії, підкресливши, що вони стали першими в Азії, хто почав дійсно сильно тиснути на Росію для відновлення миру. Хто підтримав санкції проти Росії. Закликав продовжувати це робити. Закликав об'єднувати зусилля держав Азії - партнерів Японії, щоб стабілізувати ситуацію, щоб Росія шукала мир і зупинила цунамі свого жорстокого вторгнення в Україну", - прокоментував своє звернення президент.

Раніше Знай писав, Володимир Зеленський став найвпливовішою людиною Європи: "Потребує великої підтримки".

Також ми писали, у Білорусі почався масовий флешмоб проти участі у війні, яку розв'язала РФ: "Не вмирай заради Росії".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, російські пропагандисти приписали собі перемогу ЗСУ і зганьбилися: "Хоч би свастику затерли".