Невдалі атаки російської армії по аеродрому Чорнобаївки, що на Херсонщині, уже стали легендою. Сьогодні Повітряне командування «Схід» повідомило, що Збройні сили України знищили ворожу техніку на місці уже ввосьме.

Невразливість Чорнобаївки здається по-справжньому неземною. Як з’ясувалося, українське село завжди було окуте містикою. Одну з таких легенд на своїй сторінці у Facebook розповіла художниця Катерина Саєвська.

Згідно з історією, вкінці 17 століття козаки під командуванням отамана Чорноброва відправилися до нижньої течії Дніпра. Там вони перехоплювали і знищували татарські орди.

Татари і турки боялися українця і намагалися його всіляко уникати. Серед них отаман був відомий як Чорний бай – володар. Тому і найближче оточення почало називати його Чорнобаєм.

Пізніше козаки побудували на цій території три кам’яні фортеці - Чорнобаївську, Гусаківську та Степанівську, посередині цього трикутника звели церкву Пресвятої Покрови і заклали кладовище.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Одного дня неподалік Дніпра зупинився татарський загін, який налічував близько тисячі чоловік. З собою бусурмани везли награбоване майно і вели полонених дівчат.

Проти них виступив Чорнобай зі своїми людьми. Козаків було лише 150, але вони змогли розбити ворога, не втративши жодного бійця. Лише 20 українських воїнів отримали поранення.

Звільнені дівчата скинули свої кайдани просто у річку, яку перед тим окропили ворожою кров’ю. Поруч святий отець промовляв замовляння. ТОбто ще з 17 століття українська Чорнобаївка захищена від ворогів козаками-карактерниками

«Окупанти не знали, що наша Чорнобаївка - це чарівний містичний трикутник!» - зазначає Катерина Саєвська.

Нагадаємо, що у Зеленського запевнили, що Україна не матиме проблем з їжею через війну.

Читайте також, що Ілона Гвоздьова з "Танців з зірками" показала, як її з дітьми прийняла Італія.