Папа Римський Франциск неодноразово закликав світ допомагати біженцям та постраждалим з України, яким довелося залишити свої домівки через агресію росії.

Він також продемонстрував готовність допомагати нужденним, пожертвувавши особисті кошти на закупівлю автомобіля швидкої допомоги для Львова. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Ще одну машину швидкої допомоги планують надіслати з Ватикану.

"Неймовірні новини від голови ради міста Лодзь Марціна Голашевського. Папа Римський Франциск пожертував особисті кошти на закупівлю карети швидкої допомоги для Львова. Ще одну карету придбає і надішле нам Ватикан", - розповіли в міськраді.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Дякую усім полякам за те, що з перших днів так потужно підтримуєте Україну! Це буде і ваша перемога", - додав секретар Львівської міськради Маркіян Лопачак.

Також стало відомо, що президент Володимир Зеленський розраховує на посередницьку роль Ватикану у припиненні російської війни проти України.

"Поговорив із Понтифіком. Розповів Його Святості про складну гуманітарну ситуацію та про блокування російськими військами рятівних коридорів. Вітали б посередницьку роль Святого Престолу у припиненні людських страждань. Подякував за молитви за Україну та мир" - написали на сторінці очільника Української держави у Twitter.

Нагадаємо, що у Сумах через ворожий обстріл стався витік аміаку на заводі: названо зону потенційного ураження.

Раніше повідомлялося, Папа Римський Франциск благає Бога і сильних світу цього врятувати Україну: "Безглузда різанина".

Також, в Мозирі загинуло 25 російських солдатів, згоріли в палаючій техніці-допомогли білоруські патріоти.