Відома українська мовознавиця та політик Ірина Фаріон заборонила українцям називати путінських прихвоснів росіянами чи руськими, та назвала причину.

Українська мовознавиця та політикиня, відома своїми різкими висловлюваннями Ірина Фаріон, розповіла, чому не варто назвати московських окупантів росіянами. Прихильниця пані Ірини розмістила відео у TikTok.

Ірина Фаріон. Фото: TokTok
Ірина Фаріон. Фото: TikTok

Вона нагадала, що до 1721 року територія, на якій знаходиться так звана російська федерація, називалася Московським князівством або Московським царством.

"Благаю, наполягаю! Перестань називати росію росією. рівно 300 років тому вони вкрали нашу назву Русь, у грецькому варіанті [ро'сія]. Називаймо їх так, як вони історично називалися. Називалися вони Московським князівством, чи Московським царством. Отже, ті, які живуть в московському царстві - це московити. Наші предки називали їх москалі. В побуті їх називали кацапи. Тобто це не росіяни і не Росія. Це Московія і Московити. Повертаймо їм їхню питому історичну назву", - заявила Ірина Фаріон.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Ірина Фаріон. Фото: YouTube
Ірина Фаріон. Фото: YouTube

Вона закликала не вживати тих хоронімів та етнонімів, яких вони украли в нас у 1721 році. Також Ірина Фаріон дала відповідь на таке питання - хто вони такі? "Вони - убивці і брехуни. Убивців і брехунів знищують".

@anna_viniarska

#іринафаріон #московити #москалі #московія

♬ Гей, пливе кача - Піккардійська терція

Нагадаємо, раніше Олексій Арестович розповів про приємні сюрпризи українцям на переговорах з росією.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Владіміра путіна хочуть усунути свої ж, відправиться на концерт до Йосипа Кобзона через "хворобу".

Також "Знай.ua" писав, що Микита Михалков злякався українських птахів, нібито заражених в американських лабораторіях небезпечними для росіян хворобами.