Ситуацією на фронтах українсько-російської війни сьогодні, 16 березня, поділився у своєму повідомленні у Твіттері радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.

Він наголосив, що все, про що він повідомив, відбувається просто зараз.

По-перше, триває контрнаступ Збройних сил України на низці оперативних напрямків. І цей факт кардинально змінює диспозиції ворогуючих сторін.

Розбитий російський танк. Фото: Генштаб ЗСУ
Розбитий російський танк. Фото: Генштаб ЗСУ

По-друге, почалася втеча російських журналістів із їхніх пропагандистських телеканалів. По-третє, керівництво російської федерації намагається знайти союзників, солдати яких були б готові «помирати в українських полях».

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

«Про російських журналістів як фактор перегнули серед інших двох - це звісно таааак, рівнозначна важливість», «Головне на перемовинах не здавати жодного нашого принципу, жодної позиції. Тоді все буде як треба!», - пишуть йому у коментарях українці.

Нагадаємо, придумали собі перемогу: російські пропагандисти поширюють новий фейк, вирішили "перемолоти" українську армію. Російські ЗМІ почали розганяти новий фейк

Крім того, Україна та росія поновили переговори, Подоляк наголосив на гострому моменті - "Йде важка дискусія".