Колишній генеральний прокурор України Руслан Рябошапка намагався виїхати з України до Європи, незважаючи на заборону перетинати кордон для чоловіків призовного віку.

Про це повідомляє видання «Кореспондент», посилаючись на власні джерела в правоохоронних органах.

Виїхати з країни Рябошапка планував на підставі закону про воєнний стан, який дозволяє залишати країну чоловікам у віці 18-60 років при наявності трьох або більше малолітніх дітей. Однак чиновника не пустили прикордонники.

Покинути Україну і потрапити в Угорщину ексгенпрокурор хотів через пункт пропуску Косино на автомобілі Рендж Ровер. На кордоні Рябошапка надав копії інформаційних сторінок паспортів громадян Франції - Рябошапка Марко (2015 р.н.), Тимур (2012 р.н.) і Люка (2017 р.н.), а також довідку про те, що він є батьком цих дітей, отриману в мерії міста Ла-Ванцено у Франції. До того ж колишній генпрокурор задекларував 9 тисяч євро.

Незважаючи на це, Руслану Рябошапці відмовили в перетині кордону, обґрунтувавши це «відсутністю документів підтвердження про наявність трьох і більше дітей, які перебувають в особи на утриманні».

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Варто зазначити, що діти, про яких йдеться вище, покинули Україну ще на початку січня 2022 року.

Пізніше видання «Страна» опублікувало відео, яке зняла, ймовірно, співробітниця пункту пропуску Косино. На кадрах видно самого Руслана Рябошапку. Автор відео намагається пояснити чиновнику, що рішення у його справі тільки приймається «вищим начальством».

В уривку, який був знятий трохи пізніше, та ж жінка оголошує ексгенпрокурору рішення про заборону залишати Україну. Рабошапку не випустили за кордон, адже його малолітніх дітей поруч не було.

«Шановний, вам відмовлено в перетині державного кордону у зв’язку з тим, що відсутні діти під час перетину державного кордону та відсутні документи, де підтверджують, що ви являєтеся батьком трьох та більше дітей», - каже прикордонниця.

Нагадаємо, що українських дітей, які втекли від війни, в школі Італії зустріли оплесками.

Читайте також, що українські малюки, які втекли від війни в Європу, знайшли причину сказу Путіна.