Від війни з України тікають сотні тисяч мирних жителів з дітьми. Більшість з них знаходять тимчасовий притулок в країнах Європи і там продовжують жити і працювати, а їхні діти ходять в школу.

Цієї неділі, 13 березня, в мережі опублікували відео того, як зустрічали в новій школі двох українських дітей, які були змушені переїхати до Італії через військові дії. Кадри швидко стали вірусними, однак, де саме вони були зняті, невідомо.

На відео видно, що нових учнів зустрічала вся школа. Українські хлопчик і дівчинка несміливо переступають поріг навчального закладу. Відразу ж на них сиплеться хвиля бурхливих оплесків від вчителів і школярів. Кілька десятків італійських дітей зустрічають біженців з українськими державними прапорами, вітальними плакатами і повітряними кульками синього і жовтого кольорів.

Після цього до українських дітей підходять двоє місцевих учнів і за руки відводять у класи. Решта школярів при цьому стають у кілька колон, утворюючи живий коридор. Коли українські діти зникають з виду, школярі йдуть слідом у свої аудиторії.

Нагадаємо, що Російський снаряд забрав життя матері і сина в Ірпені.

Читайте також, що Ектор Хіменес-Браво вирушив до Польщі допомагати українцям.