У Кремлі почалася паніка через провал бліцкригу і відсутність плану В і С з ведення війни в Україні, а російські еліти масово відвертаються від Путіна.

Про це під час інтерв'ю на Youtube-каналі «Навальний Live» заявив журналіст-розслідувач Христо Грозєв, посилаючись на власні джерела.

Пан Грозєв зазначив, що бліцкриг Москви, який був розрахований максимум на десять днів, провалився. А іншого плану у Росії не було. На це вказує безліч факторів: відсутність другого ешелону військ і поставок їжі, води, бензину для російської армії.

Разом з тим журналіст додав, що просто так покинути територію України військові РФ теж не зможуть: їх чекають або ЗСУ, або «кадирівці», які ймовірно отримали наказ вбивати всіх, хто хоче піти.

«Швидкого виходу не буде, тому важливо розуміти, що відбувається всередині еліти Кремля, спецслужб, які зараз прийняли і зрозуміли, це доведено, що "план А" провалився», – говорить Христо Грозєв, після чого додає, що в Кремлі відбувається «щось дуже дивне і страшне».

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Зокрема, джерела підтвердили Грозєву арешт керівника 5-ї Служби ФСБ генерал-полковника Сергія Бесіди, є інформація про репресії у відомстві.

Також журналіст поділився своєю думкою щодо подальшого розвитку подій війни. На його думку, можливі два варіанти.

Згідно з першим, Путін зможе домовиться з Володимиром Зеленським. Однак це буде більш компромісний варіант, ніж було заявлено з самого початку. Христо Грозєв зазначив, що ймовірно Путін вже розуміє безвихідь ситуації. На це вказують останні сигнали від Ердогана і Зеленського про можливість домовитися.

Другий сценарій - Путін зважиться завдати удару по цивільному населенню неконвенціональною зброєю. Цим самим він примусить офіційний Київ до компромісу і зможе показати своїм громадянам «результат війни».

Журналіст також заявив, якщо поточна ситуація в Кремлі - паніка, то в інтересах Путіна завершити війну якомога швидше. І якщо російський лідер готовий до домовленостей, то це має статися в найближчі два-три дні.

Христо Грозєв нагадав, що російські еліти, і в країні, і за кордоном, вже відвернулися від Кремля і закликають до миру:

«Вони (еліти - прим. ред.) більш, ніж відкрито, говорять про те, що курс Кремля самогубний. Вони, за нашими даними, готові спілкуватися із західними політиками і спецслужбами, щоб придумати якийсь варіант. Немає взагалі сумнівів, що всі відвернулися (від Кремля - прим. ред.), що всі спілкуються між собою нишком, щоб не бути заарештованими», - зазначає журналіст.

Нагадаємо, що ЗСУ пішли в контрнаступ в Ізюмі, не віддадуть рідні території.

Раніше портал "Zhaj" повідомляв, що спортсмени стали на захист України проти російських окупантів.