19 день війни, українці втомилися та зневірилися, а подекуди й звикли до того, що лунає сирена. Багато хто став нехтувати сигналами про небезпеку. Пілот з Вінниччини звернувся до українців з закликом постійно реагувати на сирену.

У пабліку на Instagram розповіли чому важливо щоразу реагувати на сигнал тривоги.

Льотчик пише, що від початку війни вперше побував вдома. Другий раз за місяць. Він заявив, що шокований, адже сирену подають не просто так.

"Панове, ота вся сирена про ракетний обстріл не просто так. Її подаємо ми, по нашій команді її включають. Люди сидять під боком у ворога із увімкненою РЛС, щоб вчасно виявити пуск ракети з літака або балістичної. За секунду передають цю інфу нам, а за дві секунди ми даєм сигнал і вмикаються сирени. Ми очі обдерли об монітори, бо віримо, що наша робота комусь може врятувати життя", - заявив пілот.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Він пояснив, що вчора була випущена ракета, яка завдяки тому, що льотчики її збили недолетіла до Вінниці якихось 30 км.

"Впала за Черепашенцями. Пролетіла 300 км і не долетіла 30 км до Вінниці. Ми збили крилату ракету за масложиром і кацапський СУ25 за Калинівкою і це все летіло вам на голови і вмикалась сирена. Але вінничанам байдуже... Вони не бояться... Після сирени ніхто в місті і не думає ховатись.. Жесть бл*ть. Гуляють з дітьми на вулиці, стоять на перехрестях і точать ляси... Всім насрати на те, що ми зі шкури вилазимо, щоб дати їм +10 хвилин фори, щоб сховатись!"

Він здивувався, що люди перестали боятися і вірять "у режим бога", але так буває, що льотчики не завжди можуть збити ракету. Тому конче важливо коли звучить сирена - спускатися до бомбосховищ.

"В ракет не має пам'яті і вони не знають, що треба промазати і на цей раз також. Чуєте сигнал - ховайтесь. 33 промахи в минулому не гарантує 33 промахи в майбутньому.", - підсумував льотчик.

Нагадаємо, раніше літня одеситка родом з Уралу відмовляється від евакуації попри російські бомби.

Як повідомляв портал "Знай.ua", полонені строковики звинуватили путіна у брехні, опинившись на війні як "м'ясо".

Також "Знай.ua" писав, що українські малюки, які втекли від війни в Європу, знайшли причину сказу Путіна.