Розпочався брифінг полонених російських солдатів-строковиків 14 березня пройшов брифінг солдатів-строковиків, які звернулися до матерів і Путіна, закликаючи все швидше закінчити.

Брифінг був доступний на каналі Youtube. Солати, які виступили перед журналістами, заявили, що путін бреше на весь світ, що тут немає солдатів-строковиків.

"Тільки в моєму батальйоні було понад 150 строковиків. Я заздрю тим людям, які змогли відкупитися від цієї війни. Можна було купити військовий квиток за 80 тис", - під час брифінгу заявив один з присутніх полонених.

"З 62 танків приїхало в табір тільки 16. Я зрозумів, що війна дійсно йде. Ми серйозно програємо...я бачив трупи... Мені 20 років, і я бачив трупи, це жахливо", - зізнається інший.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Вони заявили, що вони увірвалися в їх (українців) будинок як фашисти. "Як м'ясо кинули нас сюди", - заявив російський строковик.

Один з них звернувся до путіна, звинувативши його в обмані і закликав його закінчити це.

"Товариш президент Російської Федерації, я не знаю, для чого ви говорите, що тут немає строковиків. Зараз зліва від мене сидять чотири моїх товариші, які за вашою примхою скоюють тут такі злочини. Обман. Я сам не зробив жодного пострілу, тому що мені не говорили стріляти. Нас кинули, і нас вбивали, товариш президент. Я вважаю, що ви неправі ви винні в цьому. Я прошу вас закінчити все це. Дай Боже, щоб все це скоріше закінчилося, щоб всіх військових рф, які обманом сюди потрапили, повернули додому. Щоб дали цей наказ. Щоб ми були у себе вдома й ми ніколи не приїжджали в цю країну. Треба припиняти це, товариш президент".

"Я сам не хотів цього, мам. Якщо тобі кажуть, що там все в порядку, не вір цьому. Росія вчинила вже цей злочин. Я казав тобі, не знаю, що буде далі. Так от. Майже все добре. Мене тут годують, і я живий. Мене тут захищають. Єдине від чого можу загинути, мам, це під ударами своїх же літаків. Намагайтеся, щоб все це закінчилося".

Нагадаємо, раніше за 13 днів війни в полон українцям здалося 3 000 російських військових.

Як повідомляв портал "Знай.ua", як правильно здаватися в полон - інструкція для російських і білоруських загарбників.

Також "Знай.ua" писав, що українські військові допитали полонених російських танкістів.