Літера "Z" стала російським символом перемоги у війні з Україною, західні медіа прозвали знак "Свастикою Путіна".

Символ "Z" використовували спочатку як маркування на воєнній техніці, яка перетнула кордон України від початку нападу та став знаком підтримки російської агресії в Україні.

Журналісти Радіо Свободи випустили сюжет про те, звідки взялася ця буква і що вона може означати.

Росіяни вважають, що "Z" - це знак захисту, турботи та гарного відношення до близьких та побратимів. Символ чіпляють на вуличних автомобілях, користувачі соцмереж ставлять її замість аватарки. Також символ вже став з'являтися на адмінбудівлях як підтримка військових в Україні.

Також мешканців змушують брати участь у флешмобах, та вибудовуватися у вигляді цього символу дітям в школах.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Скриншот. Фото: Youtube
Скриншот. Фото: Youtube

Українці вважають, що Z означає напрям - на "захід", а V - "восток". У міноборони рф не розкрили значення цих символів. Просувають пропагандистські значення Zа победу, та сила V правде.

Західні ЗМІ пишуть, що літера Z - маркер тих, хто підтримує війну. Багато хто назвають це "новою свастикою" або "Свастикою Путіна".

Скриншот. Фото: Youtube
Скриншот. Фото: Youtube

У російських колах визнають невдалий символ через схожість зі словом "Зіга" Sieg Heil. Та через схожість з позначенням гітлерівської Окремої поліцейської дивізії SS, яка відрізнялася жорстокістю.

За офіційними даними 71% громадян рф підтримують війну в Україні, хоча й подекуди вони виходять на мітинги, після чого їх арештовують. Також прослизає інформація, що росіяни ріжуть колеса у автомобілів з подібним символом. Та зазначають, що їх ліплять на скло з туалетного паперу.

Скриншот. Фото: Youtube
Скриншот. Фото: Youtube

У Чеській Республіці пропонують прирівняти символ "Z" нацистської свастики і заборонити його використання в державі.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський звернувся до російських пропагандистів після обстрілу пологового будинку.

Як повідомляв портал "Знай.ua", хакери Anonymous зламали базу даних Роскомнагляду

Також "Знай.ua" писав, що Арестович заспокоїв українців на 15-й день війни - росіяни не зможуть захопити Київ.