Стало відомо про те, що спікер Білого дому Джен Псакі заявила про те, що Російська Федерація може використовувати хімічну зброю в Україні. Також, вони можуть використовувати для цього фальшивий прапор.

Таку заяву вона зробила на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter, де регулярно сповіщають про всі важливі події, які пов'язані з війною в Україні.

"Ми взяли до уваги неправдиві заяви Росії про нібито американські лабораторії біологічної зброї та розробку хімічної зброї в Україні. Ми також бачили, як китайські чиновники повторюють ці теорії змови", - написала Псакі.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Джен Псакі, фото: скріншот
Джен Псакі, фото: скріншот

Крім того, спікер Білого дому зазначила, що тривалий і добре задокументований досвід використання хімічної зброї Росією, а також сама модель поведінки Кремля, коли вони звинувачують захід у всьому злі.

Окупанти, фото: скріншот з відео
Окупанти, фото: скріншот з відео

Раніше в Міністерстві оборони Росії почали поширювати фейк про те, що Україна використовує хімічну зброю в селі Золочів, що поруч з Харковом. У такий спосіб вони хочуть зняти з себе відповідальність за все, що відбувається.

Нагадаємо, що в Росії також спалили використання забороненої зброї, серед якої "Солнцепек". Вони показали це по телебаченню, а також британська розвідка пізніше підтвердила цей факт.

Цього ж дня збираються провести переговори міністри закордонних справ Російської Федерації та України. Пройдуть вони в Туреччині, де обговорять ряд важливих питань.

Нагадаємо, що російські окупанти вбили українця, який голими руками переніс міну-розстріляли на місці

Раніше повідомлялося, що ЗСУ зрівняли з землею ще одну колону російських окупантів: уцілілих втікачів спіймали місцеві.

Також, в Росії почали спалювати військкомати, щоб не воювати з Україною