Стало відомо про те, що Чорнобильська АЕС повністю зараз знеструмлена. Всьому виною окупація російськими військовими.

Про це заявили в "Укренерго", які зараз продовжують моніторити ситуацію, і інформуватимуть про всі зміни.

Справа в тому, що в результаті ворожих дій російських окупантів Чорнобильська атомна електростанція залишилася знеструмлена.

Укренерго, фото: скріншот
Укренерго, фото: скріншот

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"Бойові дії тривають, що зараз унеможливлює ремонтні роботи та відновлення енергоживлення. "Укренерго" моніторить ситуацію і буде інформувати про всі зміни", - йдеться в повідомленні.

Раніше МАГАТЕ заявило, що ситуація на АЕС вкрай погіршилася. Вже практично два тижні персонал не змінювався. З моменту, коли російська армія її захопила.

Військові РФ на території ЧАЕС. Фото: скріншот youtube
Військові РФ на території ЧАЕС. Фото: скріншот youtube

"Я глибоко стурбований складною і стресовою ситуацією, в якій опинився персонал Чорнобильської атомної електростанції, і потенційними ризиками для ядерної безпеки, які це тягне за собою", - заявив глава МАГАТЕ.

ЧАЕС. Фото: скріншот youtube
ЧАЕС. Фото: скріншот youtube

Він запропонував провести переговори про гарантії безпеки ядерних об'єктів в Україні. Станом на сьогодні від російського вторгнення постраждала ще одна АЕС - Запорізька. У 1986 році на Чорнобильській АЕС сталася руйнівна ядерна аварія. Радіоактивні відходи зберігаються там і сьогодні.

В Енергоатомі оголосили небезпеку відключення ЧАЕС:

"На сховищі відпрацьованого ядерного палива зберігається близько 20 тисяч відпрацьованих паливних збірок. Вони потребують постійного охолодження, яке можливо тільки при наявності електропостачання. Якщо ж його не буде, то насоси не будуть виконувати охолодження. Як наслідок-зросте температура в басейнах витримки, виникне ширяння і вихід радіоактивних речовин в навколишнє середовище".

Нагадаємо, що військові з Придністров'я, таємна мобілізація агресорів і панічні настрої: які ще провокації готує Росія проти України

Раніше повідомлялося, що Росія засудила війну в Україні і склала з себе повноваження

Також, Джо Байден відмовився від російської нафти і газу, зробивши важливу заяву