ООН заборонила своїм співробітникам використовувати слова "війна" або "вторгнення" для опису дій Росії в Україні.

Видання The Irish Time оприлюднило зміст електронного листа від департаменту з комунікацій на адресу співробітникам ООН. Заборона назви вторгнення росії в Україну обґрунтовується тим, що всередині країни-агресора за таке визначення призначили покарання на термін в 15 років.

Співробітникам ООН рекомендується називати війну "конфліктом" або "військовим наступом" - попри те, що сотні мирних жителів було вбито, а два мільйони українців стали біженцями у результаті російського вторгнення.

Росія, держава-агресор, називає війну "спецоперацією". РФ влаштувала полювання на своїй території за тими громадянами, які називають бойові дії "війною".

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Використовуйте "конфлікт" чи "військовий наступ", а не "війна" чи "вторгнення", коли йдеться про ситуацію в Україні. Не додавайте український прапор в особисті або офіційні акаунти в соціальних мережах або на вебсайт", - йдеться у листі до співробітників.

Крім того, співробітникам ООН заборонили використовувати український прапор в особистих або офіційних облікових записах у соціальних мережах або на вебсайтах.

и, як міжнародні державні службовці, зобов’язані бути неупередженими", - йдеться у рекомендаціях для співробітників ООН.

"Не додавайте прапор України до особистих або офіційних акаунтів чи вебсайт у соціальних мережах", – йдеться в електронному листі.

На цензуру ООН відреагував міністр закордонних справ Кулеба:

"Важко повірити, що ООН могла фактично запровадити таку саму цензуру, яку Кремль запроваджує зараз усередині Росії, заборонивши використання слів "війна" та "вторгнення" серед співробітників ООН. Я закликаю ООН оперативно спростовувати такі повідомлення, якщо вони помилкові. На карту поставлена репутація ООН."

Представник ООН у коментарі російському агентству "РІА Новини" заявив, що в організації немає заборони на якісь слова про події в Україні, "але всі заяви мають відповідати нейтральній позиції організації".

Заступник генсека ООН Розмарі Ді Карло своєму посту в Twitter сказала:

"По закінченні майже двох тижнів стало до болю ясно, що найбільше після вторгнення Росії в Україну страждають мирні жителі - вбиті, поранені, переміщені особи. Ця війна безглузда. Ми готові підтримати всі сумлінні зусилля на переговорах щодо припинення кровопролиття".

UPD: згодом представники ООН спростували подібну заяву.

Нагадаємо, раніше ЗСУ показали новий рейтинг найсильніших армій світу після російського вторгнення.

Як повідомляв портал "Знай.ua", бізнесмен приготував 100 тисяч доларів тому, хто приведе "няш-мяш" Поклонську в СБУ.

Також "Знай.ua" писав, що російські війська знищили поліклініку і новий медичний центр в Ірпіні.