Під контролем ЗСУ знаходиться 70% території Ірпеня.

На війні ситуація постійно змінюється, але ворог хоче послабити віру в українську армію та запускає фейкову інформацію про те, що те чи інше місто під їхнім контролем.

Міський голова міста Ірпінь Олександр Маркушин, у телеефірі "Україна 24" заявив що місто знаходиться на 70% під контролем ЗСУ.

"Була інформація, що Ірпінь повністю перебуває під контролем російських військ. Я офіційно це заперечую. До 30% нашого міста увійшли російські війська. Але решта перебуває під контролем наших Збройних Сил", - наголосив Маркушин.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Він також нагадав, що тепер щоранку о 10-й годині відбувається евакуація жителів міста автобусом через Романівський міст. 7 березня з Ірпеня знову почали виводити людей. З кадировського пекла вже вирвались понад 2 тисячі мешканців передмістя.

Проте, на думку заступника міністра МВС Вадима Денисенко, у Бучі, Гостомелі, Ворзелі та Ірпені ситуація залишається критичною. Особливо це стосується гуманітарної місії. Коли люди везуть продукти, їх зупиняють російські військові та починають залякувати та розстрілювати.

Нагадаємо, раніше ворог порушує всі закони ведення війни, гатить по цивільних і "зелених коридорах".

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський пояснив світу, чому не варто зволікати з допомогою.

Також "Знай.ua" писав, що матері у РФ почали ставити неприємні питання своїм губернаторам.