Російські окупанти продовжують сіяти зло і горе на українській землі. Оперативною інформацією на фронті станом на ранок 7 березня 2022 року щодо російського вторгнення поділилися у Генеральному штабі ЗСУ.

Триває дванадцята доба героїчного протистояння українського народу підступному російському воєнному вторгненню. Противник не відмовився від наступальної операції проти України, наносить ракетно-бомбові та артилерійські удари по мирних населених пунктах.

Скрін, Facebook ЗСУ
Скрін, Facebook ЗСУ

Щоб здійснювати авіаудари, противник використовує аеродроми сусідньої Республіки Білорусь.

Окупанти діють з порушеннями Міжнародного гуманітарного права, обстрілюють цивільне населення, “зелені коридори”, беруть у заручники жінок та дітей, розміщують техніку, боєприпаси у житлових кварталах міст, штучно створюють гуманітарну кризу в захоплених населених пунктах.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Скрін, Facebook ЗСУ
Скрін, Facebook ЗСУ

Наприклад, в Ірпені досі немає світла, води та тепла – вже понад три доби. Відсутня їжа, вода, окупанти забороняють людям виходити з власних домівок.

Щоб створити картинку для свого населення, загарбники знімають численні постановочні репортажі для російських телеканалів. У них солдати ворога змальовуються гуманними і людяними, а воїни ЗСУ виставляються в негативному світлі.

Скрін, Facebook ЗСУ
Скрін, Facebook ЗСУ

Не зважаючи на все, сили ЗСУ тримають оборону, продовжують наносити втрати ворогу і брати полонених.

Нагадаємо, що російський загарбник сам здався в полон до ЗСУ на прохання дівчини

Раніше повідомлялося, що українцям пояснили, чим може нашкодити статус біженця: "ви ніколи не повернетеся".

Також, ЗСУ підбили ще один російський корабель в Чорному морі й відправили його у відомому напрямку.