У Службі Безпеки України запевнили, що дезертирство серед окупантів стає масовим, а загарбники тікають з російського війська навіть дорогою в Україну.

Про це СБУ розповів полонений російський технік, головним завданням якого було вивезення несправних бойових машин РФ з української території.

З'ясувалося, що він здійснив декілька "ходок" із Криму в Херсонську та Миколаївську області й чудово бачив масштаби дезертирства.

"Багато хто втікає навіть під час дороги, ніхто нікому нічого не каже. Навіть збройні сили проти. Нам погрожують 7 роками тюрми й це єдине, що тримає”, - зізнається полонений окупант.

Російська техніка, фото Генштаб ЗСУ
Російська техніка, фото Генштаб ЗСУ

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

За словами полоненого російського загарбника навіть їхня ФСБ, офіцери якої прикріплені до кожної батальонно-тактичної розвідувальної групи, безсила у цьому випадку.

"Вони просто самоусунулися. Не дають конкретних завдань, просто про щось говорять в індивідуальному порядку", - додає він.

"Що більше таких "прозрінь" в головах окупантів – то ближчим є кінець війни. А закінчиться вона перемогою України! Стоїмо! Разом переможемо!", - наголосили в СБУ. СБУ

Публікація СБУ, Телеграм
Публікація СБУ, Телеграм

Нагадаємо, Володимир Зеленський пояснив світу, чому не варто зволікати з допомогою: "Гради і міномети проти людей". Президент України Володимир Зеленський у своєму новому відеозверненні в черговий раз закликав світових лідерів закрити небо над Україною

Крім того, ЗСУ знищили понад 11 тисяч російських солдатів, які сунулися на нашу землю: у Генштабі відзвітували про нові перемоги. У Генеральному штабі Збройних Сил України повідомили про загальні бойові втрати противника з 24.02 по 07.03.

Як повідомляв Знай.uа, матері у РФ почали ставити неприємні питання своїм губернаторам: "Де ваш син". На брифінгу губернатору Кузбасу почали ставити незручні питання