У прифронтових селах і містечках України досі живуть мирні жителі, які перебувають під постійним обстрілом.

Як пише The New York Times, багато з них - люди похилого віку, які вперто відмовляються від евакуації. Це явище спостерігається вздовж усієї лінії розмежування від Херсона до Куп'янська. Автор цієї статті намагається зрозуміти, чому ці люди продовжують залишатися в небезпечній зоні. Багато з них мріяли про спокійну старість у своїх домівках після багатьох років праці.

Українці навпроти зруйнованого будинку / фото: Ukrainian World Congress
Українці навпроти зруйнованого будинку / фото: Ukrainian World Congress

Я прожив тут 60 років і не відмовлюся від цього. Якщо ви 10 років будували свій будинок своїми руками, ви просто не можете його кинути. - каже 82-річний Василь Зайченко.

Вони не хочуть залишати власноруч збудовані будинки, навіть якщо в них зруйновані вікна і стіни. Інші втратили рідних і хочуть бути ближче до їхніх могил. Наприклад, 57-річна Галина Безсмертна, яка втратила онуку в 2021 році, пояснює своє рішення так: вона хоче бути похованою поруч з онуком.

Популярні новини зараз
Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст Нові правила роздягнуть водіїв до нитки Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Я пообіцяла одній дуже дорогій людині, що не залишу його одного. Я не зможу вибачитися перед ним, якщо не дотримаю свого слова. - сказала жінка.

Зруйнований будинок. Фото: скрін youtube
Зруйнований будинок. Фото: скрін youtube

Іншим не вистачає сміливості почати нове життя в чужій країні, серед незнайомих людей. Журналісти також звертають увагу на те, що всі ці люди отримують регулярні пенсії, завдяки чому їм вдалося пристосуватися до життя під час війни. Тепер вони просто чекають закінчення війни і сподіваються на мир на своїй батьківщині.

Тут краще терпіти незручності, ніж серед чужих людей. – сказала 65-річна Світлана Цой.

Нагадаємо, гуманітарна допомога для ВПО, де і як її отримати?

Росія готує нові обстріли- все майже готово до удару- детальніше на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, окупанти раптово підняли ціни на всі комунальні послуги.