У Малі знову неспокійно: північні туарегські повстанці заявили, що за два дні запеклих боїв біля кордону з Алжиром вони змогли знищити та поранити десятки солдатів та найманців банди "Вагнера". Росіяни намагалися повернути під контроль місто Тінзаутен.

Угруповання "Постійні стратегічні рамки для миру, безпеки та розвитку" (CSP-PSD) у своїй заяві заявило, що в ході битв у прикордонному місті Тінзауатен, 25 та 26 липня, вони захопили бронетехніку, вантажівки та автоцистерни.

Туареги – "сині люди Сахари" або кочове африканське плем'я, яке понад 100 років б'ється за незалежність, а з 2012 року – проти уряду малійської хунти.

Туареги / фото: Daily Herald
Туареги / фото: Daily Herald

У соцмережах з'явилися відео, на яких можна побачити тіла кількох білих чоловіків та малійських солдатів, розкидані поруч із знищеними транспортними засобами.

Популярні новини зараз
Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу Магнітні бурі вдарять з новою силою: які дні найнебезпечніші "Ощадбанк" оголосив про зміни: які послуги подорожчають з жовтня З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

За даними армії, вони вбили близько 20 повстанців та знищили кілька транспортних засобів.

Представник коаліції CSP-DPA, яка виступає за незалежність, Мохамед Ельмаулуд Рамадан повідомив, що дводенна битва вирувала на околиці села Тінзаватен, і повстанцям вдалося повністю розгромити колону малийської армії та російських найманців.

ПВК "Вагнер" / фото: Х
ПВК "Вагнер" / фото: Х

Нагадаємо, що у травні 2021 року в Малі стався великий переворот, після чого політика країни різко змінила напрямок. Військові заарештували тимчасового президента Ба Н'Дау та прем'єр-міністра Моктара Уана, і відправили їх на армійську базу Каті поряд зі столицею, Бамако.

Замість міжнародної допомоги під керівництвом Франції, Малі почала покладатися на росію. Того ж року росія погодилася на запит Малі та відправила своїх найманців.

З того часу російські найманці не лише навчають місцевих військових, а й беруть активну участь у боях проти місцевих африканських угруповань.

Нагадаємо, у Hamster Kombat виросли "російські вуха": кому "тапають" гроші українські гравці

Раніше ми писали про те, що росіяни відрізають геніталії українським священикам, а з гранатометів розстрілюють куполи: "Це було пекло"

Крім того, Знай.ua повідомляв, іспанці розстріляли туристів із водних пістолетів: "Повертайтесь додому"