У перші дні широкомасштабного російського вторгнення в Україну ситуація в Києві була напруженою, і місцеві сили оборони готувалися до можливих вуличних боїв за прикладом подій у Чечні.

Про це розповів командир батальйону безпілотних авіаційних комплексів "Ахілес" 92-ї окремої штурмової бригади Юрій Федоренко.

Війна в Україні. Фото: Макс Левін
Війна в Україні. Фото: Макс Левін

На початку війни бійці виконували завдання окремими групами у районі Житомирського напрямку, а потім їх перекинули на Дарницький вагоноремонтний завод (ДВРЗ), де вони почали готуватися до оборони на вулиці Алматинській, що веде до центру Києва.

"І там ми зробили все за "чеченським сценарієм". Завдяки тому, що є бойовий досвід 2014 року і завдяки тому, що є інтернет і можна було подивитися, ми підкопували будинки, проробили проходи в промку. тобто ми готувалися зустрічати їх на вулиці Алматинській", - зізнається він.

Популярні новини зараз
Весь світ може більше не побачити легендарних ABBA разом: один із музикантів розкрив таємницю Українцям пояснили, коли про графіки відключення світла можна буде забути: "Є варіант..." Терміново змінюємо пенсійне посвідчення: у ПФУ розповіли українцям про важливий процес В Україні вводять нові графіки відключень світла — як визначатимуть черги
Показати ще

На той момент захисникам удалося створити дуже міцну лінію оборони, оскільки до останнього не було зрозуміло, чи вдасться зупинити ворога на підступах до міста. Проте остаточно вуличні бої у Києві так і не розгорнулися.

Війна в Україні. Фото: Макс Левін
Війна в Україні. Фото: Макс Левін

Після оборонних дій у столиці підрозділу Федоренка було перекинуто до Харківської області, де також відбувалися запеклі бої з російськими окупантами.

Нагадаємо, обдурила батьків та пішла на війну: 27-річна українка вже 10 років бореться з оккупантами

Як повідомляв "Знай.uа", "лінія оборони повністю відсутня" - командир ЗСУ про тяжку ситуацію у Вовчанську

Знай.uа писав, українцям підказали, коли відкриється "другий фронт" у Чечні: не вистачає головного