Українські військові вже стикалися з необхідністю готуватися до можливої ядерної атаки з боку Російської Федерації.

Про це розповів колишній речник Генерального штабу Збройних Сил України, військовий експерт Владислав Селезньов у коментарі для ТСН.ua.

В контексті обговорення можливості застосування ядерної зброї, Селезньов згадав про Олексія Арестовича, який довгий час виступав у ролі речника української переговорної групи в Мінську та радника з військових питань в Офісі Президента України.

Обстріл Києва російськими окупантами, скріншот: YouTube
Обстріл Києва російськими окупантами, скріншот: YouTube

Прогноз Арестовича

Нещодавно Арестович заявив, що росія може поставити "ядерний ультиматум".

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ультиматум буде такий самий – ядерний удар по Зміїному тактичною ядерною зброєю, демонстраційний. Наступний – по прикордонному переходу між Польщею та Україною або Румунією та Україною, де йдуть озброєння і військова техніка. Наступний – по Ряшеву, по базі, де сідають американські літаки", – зазначив він.

Олексій Арестович
Олексій Арестович

Відповідь військового

Селезньов підкреслив: "Що стосується варіантів застосування ядерної зброї, я не можу сказати, звідки в Арестовича такі відомості, але можливість будь-яких провокацій з боку ворога, включно з використанням ядерної зброї, не є для нас чимось новим".

Він зазначив, що на Великдень 2022 року багато українських військовослужбовців, особливо ті, що перебували на Яворівському полігоні у Львівській області, були у стані повної готовності до можливої атаки.

"Про це було поінформовано моє найближче оточення, адже я сам знаходився на Яворівському полігоні", - додав Селезньов.

Удар окупантів по магазину на Харківщині. Фото: telegram/synegubov
Удар окупантів по магазину на Харківщині. Фото: telegram/synegubov

За його словами, завдяки зусиллям залаштункової дипломатії, вдалося уникнути критичних наслідків не тільки для Російської Федерації, але і особисто для Володимира Путіна у разі реалізації такого сценарію. Селезньов зауважив, що з того часу ситуація могла змінитися, і не виключив можливість повторного розгляду Росією такого плану.

В контексті цих подій Селезньов зауважив, що Росія продовжує шукати способи ескалації конфлікту, однак спектр її варіантів для підвищення ставок є обмеженим.

Раніше Знай.ua писав, що окупанти бряцають ядерною зброєю не тільки на наших кордонах і Росія готується до вторгнення Китаю. Російські військові провели своєрідну "вправу" щодо використання тактичної ядерної зброї у разі можливого конфлікту з Китаєм, що "випливає" із секретних військових документів, які вийшли нещодавно у світ.