Сімох індійських туристів, які прибули до Російської Федерації святкувати Новий Рік, згодом мобілізували до армії РФ та відправили воювати в Україну.

Про цей несподіваний поворот подій вони розповіли у відеозверненні, повідомила російська служба ББС.

За їхніми словами, після прибуття до Росії туристичний агент запропонував їм також відвідати Білорусь. Вони погодилися на пропозицію, однак про необхідність оформлення візи їм не повідомили.

Після прибуття до Білорусі агент зник, а індійців затримала місцева поліція. Після затримання білоруські правоохоронці передали індійських громадян під варту російським органам влади, які змусили їх підписати документи російською мовою.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

За інформацією індійського ЗМІ News 18, чоловіки пройшли 15-денне військове навчання, після чого їх відправили в зону бойових дій.

"Тепер нас змушують брати участь у військових діях проти України", — йдеться у відео.

Тим часом, газета The Indian Express подає іншу версію подій, стверджуючи, що індійці приїхали до РФ з метою працевлаштування як додатковий персонал, але згодом їх направили до центру військової підготовки.

Раніше Знай.ua вже писав, кому у березні повторно вручать повістки.

Українцям, яких визнали непридатними чи обмежено придатними та не мобілізували, ТЦК можуть повторно вручити повістку на вулиці.