Генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко заявив, що у 2024 році росіяни можуть повторно піти на Київ. Військовий пояснив, що у них для цього є усі ресурси, а окрім того, вони не цінують людські життя.

Про це він розповів в інтерв'ю українському журналісту Дмитру Гордону.

Генерал-майор Дмитро Марченко. Фото: скриншот Youtube
Генерал-майор Дмитро Марченко. Фото: скриншот Youtube

Марченко попереджає українців про те, що в окупантів є достатньо сил для того, щоб знову піти на Київ.

"Я припускаю все. Для цього у них є і сили, і засоби, і кількість. При цьому для них втратити 30-40 тис. людей — не проблема. Це для нас велика проблема. А для них це не проблема. Тому вони ж не рахують людей. Їм треба якась перемога, хоча б маленька", - пояснює генерал-майор.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Військовий розповідає, що росіяни відступили від територій не просто так, а для того щоб перегрупувати сили і досягти своєї цілі. Він зазначив, що українці завжди мають бути готовими до такого сценарію.

Дмитро Марченко, фото Getty Images
Дмитро Марченко, фото Getty Images

"Вони зупинилися, вони втратили багато території. І я скажу, що зараз не потрібно розслаблятися, тому що вони відійшли не просто так назад. Просто так ніхто не відходить під час війни. Вони відійшли для того, щоб переоцінити обстановку, зробити якісь висновки, перегрупувати війська — і знову піти. Тому ми маємо зробити все, щоб до цього підготуватися", — додав він.

Генерал-майор також попереджає, що у 2024-му окупанти хочуть повністю відрізати Україну від Чорного моря.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, "Ми все одно помремо": радниця Залужного попросила українців не боятися повісток, а матерів - не плакати

Раніше портал Знай інформував, військовий експерт розповів, якою може бути стратегія ЗСУ на 2024 рік

Також наш портал повідомляв, військовий експерт Андрій Васильчук: "Відставка Залужного. Подивимось правді в очі: настав час зміни"