Збройні Сили України застосовують незвичайну, але дієву тактику використання бронетехніки на фронті – поєднання радянських та західних машин в одному бою.

Таке комбінування дозволяє цим типам техніки ефективно доповнювати та посилювати один одного. А не так, як діє наш ворог— вирушаючи просто на м'ясні штурми, вбиваючи і техніку, і самих себе. Про це говориться у статті видання Forbes, присвяченій особливостям застосування танків та іншої "броні" України.

Abrams в Україні, скріншот: Telegram
Abrams в Україні, скріншот: Telegram

Зокрема, помітною така практика стала під час літнього контрнаступу, коли німецькі "Леопарди" та американські BMP Bradley діяли разом із радянськими Т-64 та Т-72. Нещодавно до них додалися ще й американські танки M1 Abrams, які виявилися дуже корисними, незважаючи на малу кількість.

За даними Forbes, у Abrams є найкращі сенсори серед усієї української бронетехніки. Завдяки системі тепловизионного спостереження може виявляти цілі з відривом до 8 км - далі будь-якого іншого основного бойового танка у цій війні.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Також M1 Abrams оснащений 50-кратним цифровим зумом, що дозволяє розпізнавати ворожі об'єкти з великої дистанції. Саме тому, як зазначає видання, його часто використовують не так як танк, як сенсорну платформу для наведення сусідніх радянських машин на цілі.

Abrams в Україні, скріншот: Telegram
Abrams в Україні, скріншот: Telegram

"Якщо українські Abrams та Bradley зможуть ділитися ситуаційною поінформованістю через свої мережеві трекери Blue Force, а не через голосове радіо, вони можуть стати кращою командою, ніж, скажімо, Leopard 2 та Bradley", - заявляють у виданні.

Крім того, поєднання Abrams з іншими бойовими машинами надає чудові можливості для нічних операцій. Адже його високоякісні тепловізори бачать на кілька кілометрів уночі.

Нагадаємо, знов підуть? У ГУР розповіли, чи реально повторний напад з боку Білорусі

Як повідомляв "Знай.uа", "півроку відпустки": воїн ЗСУ хоче отримати поранення, щоб відпочити від війни

Знай.uа писав, "говоримо мамі, що на заробітках у Польщі": два брати вже 2 роки воюють, але майстерно це приховують