Це історія не про героїв у військовій формі, а про тих, хто, незважаючи на всі труднощі під час війни, залишився на своїх робочих місцях. Дванадцять людей, які причаїлися в притулку на Авдіївському коксохімічному заводі, тепер евакуйовано.

Вони не герої за книгами, вони звичайні працівники, частина підрядних організацій, що наполегливо залишалися на території заводу в самому центрі бойових дій.

Про це розповів начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

Евакуація з Авдіївського коксохіму / фото: Telegram
Евакуація з Авдіївського коксохіму / фото: Telegram

Неймовірно, як ці люди вчепилися за свої місця роботи, навіть у самому епіцентрі війни. Начальник Віталій Барабаш наголосив, що їх умовляли залишити небезпечну зону, але ці люди були настільки віддані своїй справі, що відмовлялися їхати.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах
Показати ще

[quote author=""]"Після виводу, вже місяць, мабуть, як вивели всіх працівників коксохіму, ці люди відмовилися евакуюватися із заводу і залишалися. Їх спочатку було 17, потім ми троє вмовили, ще потім двох. Станом на вчора їх було 12, зараз вдалося всіх умовити, всіх вивезли», — сказав Барабаш.

Авдіївський коксохімічний завод, фото
Авдіївський коксохімічний завод, фото: відкриті джерела

І нарешті, після місяців переконань, усіх вдалося вмовити та евакуювати у безпечне місце. Вони перевезені до Покровська, але після такого тривалого перебування у укриттях вони потребують допомоги, у тому числі й психологічної.

Евакуація стала можливою завдяки злагодженій роботі поліції, волонтерів та співробітників заводу. Ці люди не тільки врятували, а й продемонстрували неймовірну відданість своїй справі і, незважаючи на всі труднощі війни, вони не залишили своїх робочих місць, вступивши в епопею за безпеку себе та своїх співробітників.

Також наш портал інформував, "Кожна втрата - як шрами на нашому серці": Святослав Вакарчук повідомив про смерть відомого українського актора

Як повідомляв Знай.ua, воїн ЗСУ згадав, як його з групою з оточення врятувала звичайна кішка: "Такі мурашки"