Навіть попри те, що минулого року нашим бійцям вдалося віиштовхнути росіян з Київщини та Чернігівщини, українцям не можна розслаблятися, а потрібно бути завжди готовими до того, що окупанти можуть повернутися до нас у будь-який час.

Про це в інтерв'ю ТСН.ua заявив український розвідник Олександр Нємков, який брав участь у боях за Азовсталь і був звільнений з російського полону.

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

"Воювати можна по-різному і бути корисним армії теж. Це не обов’язково, що це всі вяли поголовно штик і побігли просто. Всі мають мати певні навички, які будуть корисні в армії. Тому що ми не знаємо, як завтра повернеться ситуація на фронті. Ми не знаємо, чи знову підійдуть до кордонів Києва. Таке теж можливо в принципі на сьогоднішній день, на жаль.Якщо наші люди будуть не готові до таких подій, то буде той результат, який ми бачили в Бучі", — пояснив Нємков.

Військовий вважає, що усім жінкам та чоловікам потрібно освоїти, як поводитися зі зброєю та пройти курси парамедика, адже кожен може по-своєму допомогти на війні.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

ЗСУ. Фото Генштаба
ЗСУ. Фото Генштаба

"Абсолютно кожен чоловік, я вважаю, у нього має бути певна культура поводження зі зброєю. Жінкам це теж не завадить, там нічого важкого немає. Дві чи чотири вищих освіти тут не треба. Якісь навички парамедика, елементарні речі, які людина повинна вміти. Чоловіки повинні бути готові, що їм доведеться колись когось замінити. Може цього не буде, але таке можливо. Щоб він був готовий, а не десь прикривався", — зазначає розвідник.

Нагадаємо, портал Знай інформував, ТЦК розв'язали руки: тепер у військовозобов'язаних не залишилось шансів

Раніше на порталі Знай повідомлялося, комбат 3 ОШБр закликав мобілізувати студентів: "Ніхто не народжений для війни..."

Також, наш портал інформував, серйозні зміни у мобілізації: кому приготуватися