За понад півтора місяці повномасштабної війни, розпочатої росіянами проти України, воїни ЗСУ захопили близько 200 російських танків Т-72Б3.

Це продукт "Уралвагонзаводу" у Нижньому Тагілі. Він є одним із нових танків у окупантів. І на відміну, скажімо, від Т-64БВ, Т-80У чи Т-72АМТ, українська промисловість не має великого досвіду роботи з цим типом.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Український танкіст із позивним "Кочівником" зіткнувся з проблемами на захопленому російському Т-72Б3 - проблемами, які місцеві фахівці не могли негайно вирішити, тому він, недовго думаючи, вирішив зателефонувати на техпідтримку "Уралвагонзаводу". І, напрочуд, йому допомогли... цей момент потрапив на відео.

"Кочівник" переважно тролив росіян. Але його скарги на танк були реальними. З танку випливало масло. Компресори не працювали. Електричний механізм повороту вежі постійно ламався, змушуючи екіпаж крутити вежу вручну.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Хоча будь-який танк може бути непередбачуваним, перелік несправностей, з якими зіткнувся цей хлопець, може свідчити про непослідовну якість роботи на заводах Уралвагонзаводу.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Працівник заводу явно не знав, що "Кочівник" – український військовий. Він пообіцяв, що порушить ці проблеми в конструкторському бюро в Нижньому Тагілі, а також зв'яжеться з виробником двигунів у Челябінську. Незабаром наш боєць додзвонився до директора "Уралвагонзаводу" Андрія Абакумова. Абакумов попросив його докладно описати проблеми танка у WhatsApp.

Саме тоді Кочівник нарешті розкрив, що він українець, і його армія захопила проблемний Т-72 поблизу Ізюму наприкінці минулого року.

Нагадаємо, російським льотчикам над Києвом на початку війни включали "похоронний марш": він став у нагоді сотням окупантів

Як повідомляв "Знай.uа", воїн ВСУ отримав кулю від снайпера, сидячи за кермом машини - але його мужність врятували його та побратимів із біди

Знай.ua писав, "це станеться раптово": Михайло Подоляк спрогнозував, коли в Україні закінчиться війна